O DELAVNICI

Depresija je danes najpogostejša duševna motnja, ki pa pogosto ostane neprepoznana. Depresija ni značajska šibkost ali pomanjkljivost, je bolezen, ki lahko prizadene vsakogar – ljudi vseh starosti in kjerkoli v svetu. Pomembno je zavedanje, da je dobro ozdravljiva in da poznamo več učinkovitih načinov zdravljenja.

Vsebina

Na delavnici boste spoznali osnovne značilnosti depresije, vzroke zanjo ter potek in način zdravljenja. Prav tako boste pridobili znanja in veščine, s katerimi si lahko pomagate sami in izboljšate svoje počutje. Z drugimi udeleženci boste lahko izmenjali svoje izkušnje in se medsebojno podpirali.

Delavnica obsega 4 skupinska srečanja po 90 minut in eno individualno svetovanje pri psihologu.

Skupino sestavlja 6 udeležencev.

Sklopi

  1. srečanje: Vzroki in simptomi depresije
  2. srečanje: Zdravljenje in premagovanje depresije
  3. srečanje: Vpliv misli na čustva, vedenje in telo
  4. srečanje: Preprečevanje poslabšanj in ponovitev

Pridobljena znanja

  • Tehnike preusmerjanja misli in obvladovanja čustev.
  • Zgodnje prepoznavanje znakov poslabšanja depresije.
  • Preprečevanje poslabšanj in ponovitev.
  • Tehnike sproščanja.
  • Razvijanje socialnih veščin.
  • Krepitev notranjih virov moči.

Komu je delavnica namenjena

Delavnice se lahko udeležijo odrasle osebe (19+) z diagnozo depresije; osebe, napotene s strani psihiatra in osebe, pri katerih so prisotni obremenjujoči simptomi depresije ter njihovi svojci.

Za udeležbo je potrebna predhodna prijava in napotnica s strani dipl. medicinske sestre v ambulanti družinske medicine ali izbranega osebnega zdravnika oziroma psihiatra.

KONTAKT

Za dodatne informacije o izvajanju programa, terminih delavnic in pogovorne ure smo vam na voljo vsak delovni dan od 12.00-14.00

KOLEDAR DELAVNIC