Zdravstveni dom (ZD Idrija), Center za socialno delo (CSD) Idrija in Mestna knjižnica in čitalnica (MKČ) Idrija vas vabijo na predavanje psihologinj Janje Batič in Teje Hvala ter prevajalke Nataše Petek Hvala

o treningih starševstva “NEVERJETNA LETA”.

Predstavitev bo v ponedeljek, 9. januarja 2023, ob 18. uri v pritličnem prostoru MKČ Idrija.

Programi Neverjetna leta – izvorno  Incredible Years – so serija licenčnih programov za starše, učitelje in otroke. So med redkimi, dokazano učinkovitimi programi na področju duševnega zdravja otrok in  družin na svetu, podprti z več kot 40-letnimi raziskavami o njihovi učinkovitosti.

Razširjeni so po celem svetu in delujejo v zelo različnih kulturah in socialnoekonomskih pogojih.

Cilj oz. namen teh programov je predvsem preprečevanje in zmanjševanje vedenjskih težav otrok, krepitev njihove čustvene in socialne kompetentnosti ter izboljšanje njihovih učnih dosežkov. Vedenjske težave so naraščajoč in pereč problem v današnjem času, njihovo preprečevanje in zmanjševanje pa pomeni večje blagostanje celotne družbe ne zgolj posameznikov in družin.

Izvajanje v Sloveniji temelji na medsektorskem sodelovanju s podporo resornih ministrstev in poteka v izvajalskih institucijah s področja zdravstva, socialnega varstva, šolstva in lokalne skupnosti. Implementacija programa je zelo uspešna.

Vabljeni.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112