V soboto, 20. maja, bo na idrijskem Mestnem trgu potekala tradicionalna prireditev Dan zdravja. Gre za prireditev, ki jo je Zdravstveni dom (ZD) Idrija skupaj s sodelujočimi partnerji ponovno – po epidemiji covida zadnjič organiziral oktobra lani, letos pa se vrača v ustaljenem terminu – tretjo soboto v mesecu maju.

Pri izvedbi prireditve bomo ponovno sodelovali s številnimi partnerji v lokalnem okolju

Prireditev bo potekala v soboto, 20. maja, na idrijskem Mestnem trgu, med 9. in 12. uro. V zadnjih desetih letih – leta 2013 smo se namreč v ZD Idrija odločili, da pristopimo k širši izvedbi prireditve – so se našemu povabilu k sodelovanju odzvali številni partnerji, podjetja, organizacije in društva, med obiskovalci pa je bila prireditev zelo dobro sprejeta.

Tako smo tudi letos k sodelovanju povabili podjetja Kolektor, Hidria, Eta Cerkno, Idrijsko-cerkljansko razvojno agencijo s kmečko tržnico izdelkov in pridelkov, Lekarno Ljubljana, Varstveno delovni center Idrija, KS mesto Idrija, Mladinski center Idrija, NIJZ, Optiko Clarus. Letos se nam bodo prvič pridružili tudi iz LL Viva, Policijska postaja Idrija, Center za socialno delo Idrija in Zavod Sopotnik. Sodelavci in sodelavke ZD Idrija bomo na prireditvi organizirali brezplačne meritve. Pestrost sodelujočih dokazuje, da se v ZD Idrija trudimo vključevati v življenje in delo lokalne skupnosti na različne načine.

Na idrijskem Mestnem trgu bo živahno vse dopoldne

Osrednja prireditev Dan zdravja 2023, ki bo v soboto, 20. maja, potekala na Mestnem trgu v Idriji, bo ponudila pester izbor programa. Obiskovalci prireditve si bodo lahko brezplačno izmerili krvni sladkor, krvni tlak ter se o rezultatih meritev pogovorili z našim strokovnim medicinskim osebjem na licu mesta. Na stojnicah si bo mogoče ogledati predstavitev dela Centra za krepitev zdravja, ambulant družinske medicine, ki bodo posebej predstavile preventivo pred nastankom osteoporoze ter prikaz samopregledovanja dojk z zdravnico družinske medicine. Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi meritev z analizo telesne sestave.

Pripravili bomo pestre »improvizirane ambulante«, s predstavitvijo reševalnega vozila in uporabe defibrilatorja. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, saj pester program z zanimivimi delavnicami za otroke pripravlja Mladinski center Idrija. Na Dnevu zdravja se bo moč ustaviti na kmečki tržnici lokalnih izdelkov in pridelkov, za katero bo poskrbela Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija, zanimivost te bo predstavitev produkta »Idrijski zajtrk«, s predstavitvijo aktivnosti v okviru tedna idrijskega Geoparka ter prodaja izdelkov iz kolektivne blagovne znamke »Idrija izbrano«.

S podjetji Kolektor, Hidria in Eta Cerkno ZD Idrija tudi v okviru Centra za krepitev zdravja s programi na letni ravni sodeluje pri promociji zdravja na delovnem mestu in izvedbi ostalih preventivnih programov, del sodelovanja boste lahko spoznali na Dnevu zdravja.

Na stojnicah se nam bodo v soboto, 20. maja pridružili tudi sodelavci NIJZ, v sodelovanju vam bomo predstavili njihove preventivne programe, svoje dejavnosti bodo predstavili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Idrija, Optika Vogrič in Clarus z meritvami vida, LL Viva z meritvami venskega pretoka in Lekarna Ljubljana.

Center za socialno delo po predstavil svoje delo, s poudarkom na programih rejništva, preventivnih in socialnih storitvah, s predstavitvijo možnosti vključevanja prostovoljcev v njihovo delo, Policijska postaja Idrija bo na prizorišče pripeljala policijsko službeno vozilo, Zavod Sopotnik bo predstavil svoje programe, med drugim kako starejšim omogočajo mobilnost in samostojnost z vsakodnevnimi prevozi.

Za glasbeno popestritev dogodka bo poskrbel Vili Resnik.

Vabljeni na Dan zdravja, ki bo v soboto, 20. maja na Mestnem trgu v Idriji.

Ob tej priložnosti bi se za sofinanciranje prireditve zahvalili podjetjem Kolektor, Hidria, Eta Cerkno (EGO) in KS mesto Idrija, ki so se ponovno velikodušno odzvali prošnjam ZD Idrija ter vsem udeležencem, ki nam bodo pomagali pri izvedbi prireditve.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112