Danes, 23. septembra 2020, prvič obeležujemo Dan slovenskega športa. 

Slovenci smo športni narod. To dokazujejo številni uspehi naših vrhunskih športnikov. Prav tako pa to dokazujejo tudi polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga.

Danes je še posebej zaželeno, da si obujemo športne copate, vzamemo žogo, zavrtimo pedala, razgrnemo joga blazino, si privoščimo skok v vodo ali karkoli drugega kar nas veseli. Danes šteje čisto vsaka oblike telesne dejavnosti. Naj bo to dan, ob katerem čisto vsak izmed nas s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja.

Z današnjim dnem pa se pričenja tudi Evropski teden športa, ki bo potekal vse do 30. septembra 2020.

Glavna tema letošnje kampanje ostaja #BEACTIVE, kar po naše pomeni bodi aktiven. Njen glavni cilj je spodbujati ljudi k telesni dejavnosti.

CKZ organizira dogodke v sklopu Evropskega tedna športa

V sklopu Evropskega tedna športa tudi v Centru za krepitev zdravja ZD Idrija organiziramo kar nekaj dogodkov:

  • test hoje na 2 km za varovance VDC Idrija,
  • vadbo na delovnem mestu v lokalnem podjetju,
  • test telesne pripravljenosti za starejše v Domu upokojencev Idrija.

Če imate tudi vi željo preveriti stopnjo svoje telesne pripravljenosti, nas pokličite na telefonsko številko 05 37 34 222 ali nam pišite na ckz@zd-idrija.si in si rezervirajte svoj termin.

Šport je zdravje. Čas je za akcijo!

 

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112