ZDI_zunanji vhod

V Sloveniji se v dneh pandemije koronavirusa, s katero se soočamo od sredine marca in z njo povezanim pomanjkanjem zaščitne opreme, odpirajo številne vsakodnevne skrbi, zaradi izjemnega povpraševanja po zaščitnih maskah in zaščitni opremi nasploh, pa se je na svetovnem trgu porušilo tudi razmerje med povpraševanjem in ponudbo. Znano je, da so tudi zdravstveni delavci pri svojem delu v času koronavirusa izpostavljeni ekstremnim delovnim pogojem. Dejstvo je, da Covida-19 ni moč premagati čez noč in je ustrezna zaščitna oprema izjemnega pomena za zavarovanje zdravstvenih delavcev, ki so v epidemiji še posebej izpostavljeni.

Neprecenljive donacije podjetij FMR, Hidria, ETA Cerkno, Civilne zaščite Idrija in PGD Idrija

V času, ko se soočamo z negotovostjo, se zdravstveni delavci v vseh teh dneh in tednih – tako kot večina – soočamo tudi s pomanjkanjem opreme. Našo vsakodnevno skrb je že konec marca najprej zmanjšalo podjetje Eta Cerkno, saj so nam v petek, 27. marca, podarili maske visoke kvalitete, s standardom FFP3, ki jih uporabljamo za vsakodnevno delo v enoti Covid, pri nudenju storitev NMP in na intervencijah. Tej donaciji se je v sredo, 8. aprila, pridružila Hidria, ki nam je donirala maske s standardom FFP1. V četrtek, 23. aprila, pa se je donacijam pridružila tudi družba FMR, ki je ZD Idrija donirala zaščitne maske. Kot pravijo v družbi, ta donacija ni zadnja in nam bodo v primeru potreb še priskočili na pomoč.

Neprecenljivim donacijam sta svoj delež prispevali še Civilna zaščita (CZ) Idrija in Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Idrija, ZD Idrija sta zagotovila maske standarda FFP3 in FFP2, kirurške maske in zaščitne plašče oziroma vizirje.

Vodstvom vseh navedenih podjetij – FMR, Hidria, Eta Cerkno, CZ Idrija in PGD Idrija – smo zaposleni v ZD Idrija neizmerno hvaležni za vse donacije, ki so v teh časih izjemnega pomena. Vsi skupaj in vsak posebej ste prispevali k pomembnemu zmanjšanju naših vsakodnevnih skrbi glede zaščitne opreme.

Na Idrijskem in Cerkljanskem ostaja sedem (7) potrjenih primerov okužbe

V ZD Idrija smo v skladu z vsemi odredbami in navodili pristojnih ministrstev že sredi marca uvedli spremembe v organizaciji dela. Do 24. aprila sicer na območju Občin Idrija in Cerkno ostaja sedem potrjenih primerov (pet v Občini Idrija in dva v Občini Cerkno). Zdravstveni delavci in sodelavci poudarjamo, da se bolezen Covid-19 izjemno hitro širi med ljudmi, zato sta najbolj učinkovita preventivna ukrepa omejevanje socialnih stikov ter dosledno upoštevanje higienskih priporočil.

Le s skupnimi močmi bomo premagali virus. Zato ostanimo zdravi. Pazimo nase, na svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112