Dan zdravja 2015 utrinek z dogodka 1

V soboto, 18. maja, bo na idrijskem Mestnem trgu potekala tradicionalna prireditev Dan zdravja, osrednja novost letošnje prireditve je Tek v Belo, ki ga pripravlja Mladinski center Idrija.

Na Mestnem trgu bo živahno vse dopoldne

Osrednja prireditev Dan zdravja 2019 bo v soboto, 18. maja, potekala na pokritem prizorišču pod šotorom na Mestnem trgu v Idriji, torej bo prireditev potekala ne glede na vreme. Brezplačno si boste lahko izmerili krvni sladkor, holesterol, krvni tlak ter o rezultatih konzultirali z našimi zdravniki na licu mesta. Optika Vogrič bo poskrbela za brezplačne meritve vida, Lotrič pa za preverjanje vaših merilnikov krvnega tlaka.

Poskrbljeno bo za najmlajše s poslikavo obraza, najmlajši bodo lahko sodelovali na delavnici “Pozdravi svojega pliška”. Vse malčke ob letošnjem Dnevu zdravja posebej vabimo, da se pogovorijo s svojimi najljubšimi plišastimi prijatelji, če jih morda kaj boli ali se slabo počutijo. Na ta dan bo namreč na pokritem prizorišču Mestnega trga v Idriji na razpolago čisto prava zdravstvena ekipa, ki se bo pliškom posebej posvetila.

Na Dnevu zdravja se bo moč ustaviti na kmečki tržnici lokalnih izdelkov in pridelkov, za katero bo poskrbela Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija.

Osrednjo kulturno prireditev bodo letos nekoliko prej – zaradi starta teka v Belo – s programom že pred 9. uro popestrili najmlajši iz Vrtca Idrija, učenci OŠ Idrija, Cerkno in Spodnja Idrija ter gimnazijci, ki bodo tudi letos imeli povezovalno nit. Ob 9.30 bo start otroškega teka, pol ure kasneje pa še start Teka v Belo, o katerem pa si več lahko preberete na www.tekvbelo.si.

Projekt Dan zdravja 2019 sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega socialnega sklada.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112