V soboto, 8. oktobra, bo na idrijskem Mestnem trgu potekala tradicionalna prireditev Dan zdravja. Gre za prireditev, ki jo je ZD Idrija skupaj s sodelujočimi partnerji zadnjič organiziral pred epidemijo covid-19.

Pri izvedbi prireditve bomo ponovno sodelovali s številnimi partnerji v lokalnem okolju

Tudi v ZD Idrija smo se zadnji dve leti vsakodnevno soočali z novimi izzivi in dejstvi, pred katere nas je postavila epidemiološka situacija, ki je postala naša vsakodnevna realnost. Ker so v zadnjem času ponovno zaživele prireditve in smo se vsak po svojih močeh naučili živeti s covidom, smo se odločili, da jeseni ponovno organiziramo prireditev Dan zdravja, ki smo jo zadnjič organizirali maja 2019. Prireditev bo potekala v soboto, 8. oktobra, na idrijskem Mestnem trgu, med 9. in 12. uro. Vse od leta 2013 so se našemu povabilu k sodelovanju odzvali številni partnerji, podjetja, organizacije in društva, med obiskovalci pa je bila prireditev zelo dobro sprejeta.

Tako smo tudi letos k sodelovanju povabili podjetja Kolektor, Hidria, Eta Cerkno, idrijsko gimnazijo, Idrijsko-cerkljansko razvojno agencijo s kmečko tržnico izdelkov in pridelkov, Lekarno Ljubljana, Varstveno delovni center Idrija, KS mesto Idrija, Mladinski center Idrija, NIJZ, Prostovoljno gasilsko društvo Idrija in druge, sodelavci in sodelavke ZD Idrija pa bomo na prireditvi organizirali brezplačne meritve. Pestrost sodelujočih dokazuje, da se v ZD Idrija trudimo vključevati v življenje in delo lokalne skupnosti na različne načine.

Na idrijskem Mestnem trgu bo živahno vse dopoldne

Osrednja prireditev Dan zdravja 2022, ki bo v soboto, 8. oktobra, potekala na Mestnem trgu v Idriji, bo ponudila pester izbor programa. Tako kot leta pred epidemijo, ko smo zadnjič organizirali Dan zdravja, si bodo lahko obiskovalci na prireditvi brezplačno izmerili krvni sladkor, holesterol, krvni tlak ter se o rezultatih meritev pogovorili z našim strokovnim medicinskim osebjem na licu mesta. Pripravili bomo pestre »improvizirane ambulante«, s predstavitvijo reševalnega vozila in uporabe defibrilatorja. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, saj pester program z zanimivimi delavnicami za otroke pripravlja Mladinski center Idrija. Na Dnevu zdravja se bo moč ustaviti na kmečki tržnici lokalnih izdelkov in pridelkov, za katero bo poskrbela Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija.

S podjetji Kolektor, Hidria in Eta Cerkno ZD Idrija tudi v okviru Centra za krepitev zdravja s programi na letni ravni sodeluje pri promociji zdravja na delovnem mestu in izvedbi ostalih preventivnih programov, del sodelovanja boste lahko spoznali na Dnevu zdravja. Na stojnicah se nam bodo v soboto, 8. oktobra, pridružili tudi sodelavci NIJZ, v sodelovanju vam bomo predstavili programe Mira, Dora, Zora in SVIT, s simulacijo debelega črevesa, ki bo postavljen v podhodu idrijskega Magazina. Svoje dejavnosti bodo predstavili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Idrija, Optika Vogrič in Lekarna Ljubljana.

V okviru Dneva zdravja bodo dijaki Gimnazije Jurija Vege Idrija v okviru šolskega projekta TRIM organizirali krajše športne aktivnosti po Idriji oziroma njeni bližnji okolici. Najprej bodo na kratko predstavili svoj projekt, kasneje pa se boste vsi skupaj odpravili po eni izmed poti, na kateri je priporočljiva uporaba mobilnih telefonov (z uporabo t. i. aplikacije Teach-out). Dogodek je primeren za vse starostne skupine in bo trajal eno uro, zbirno mesto bo na Mestnem trgu ob 10. uri.

Prireditev bomo obogatili s prikazno vajo PGD Idrija, simulatorjem in glasbenim presenečenjem

Veseli smo, da bomo lahko na letošnjem Dnevu zdravja sodelovali tudi z gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Idrija. Vas zanima kako izgleda delo gasilcev? Gasilci in gasilke PGD Idrija bodo dogodek popestrili s posebno gasilsko vajo, obiskovalci prireditve pa se bodo lahko preizkusili v gašenju požara in rezanju avtomobila s hidravličnim orodjem. Na dogodku bodo k vpisu povabili zainteresirano javnost.

Poleg vsega navedenega dodajamo, da bomo Dan zdravja popestrili še s simulatorjem prevračanja s predstavitvijo pravilne uporabe varnostnega pasu.

Za glasbeno popestritev dogodka bo poskrbel Vili Resnik.

Vabljeni na Dan zdravja, ki bo v soboto, 8. oktobra na Mestnem trgu v Idriji.

Ob tej priložnosti bi se za sofinanciranje prireditve zahvalili podjetjem Kolektor, Hidria, Eta Cerkno in KS mesto Idrija ter vsem udeležencem, ki nam bodo pomagali pri izvedbi prireditve.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112