Opusti kajenje in zmagaj

V jesenskem času bomo v Centru za krepitev zdravja ponovno organizirali delavnico Opuščanje kajenja.

Zasvojenost z nikotinom je kronično ponavljajoče se stanje. Potrjen je obstoj bioloških in vedenjskih mehanizmov, ki so odgovorni za nastanek zasvojenosti. Raziskave kažejo, da bi kar od 50 do 70 % kadilk in kadilcev želelo prenehati kaditi, če bi lahko. Pravijo, da je prenehati kaditi težko, vendar pa ni nemogoče.

Tudi v Zdravstvenem domu Idrija vam je na voljo brezplačen strokovno voden program opuščanja kajenja in vzdrževanja abstinence. Vključite se lahko v tisto obliko svetovanja, ki vam bolj ustreza: v Skupinsko svetovanje za opuščanje kajenja ali v Individualno svetovanje za opuščanje kajenja.

Skupinska delavnica opuščanja kajenja obsega 6 srečanj po 90 min, individualno svetovanje pa 6 srečanj po 30 min. Več informacij o delavnici si lahko preberete na naši spletni strani.

Svetovanja se lahko udeležijo vsi kadilci in njihovi svojci ter tudi abstinenti oziroma tisti, ki ste že prenehali kaditi, a potrebujete pomoč pri vzdrževanju tega vedenja.

 

Število mest na delavnici je omejeno. Prijave sprejemamo na telefonski številki 05 37 34 222, prek e-pošte ckz@zd-idrija.si, ali osebno v prostorih CKZ vsak delovni dan med 12. in 14. uro. Za točne termine delavnic se bomo dogovorili ob prijavi.

 

Na spodnji povezavi pa si lahko že danes preberete nekaj najpogostejših vprašanj in dilem v zvezi z opuščanjem kajenja.

https://www.skupajzazdravje.si/opuscanje-kajenja/pogosto-postavljena-vprasanja-in-dileme/

 

 

 

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112