ZDI_zun_090-1140x760

16. marca smo v ZD Idrija zaradi razglasitve epidemije Covid-19 organizacijo dela prilagodili splošno zahtevanim ukrepom. Zdravstveno postajo v Cerknem smo zaprli. Glede na trenutno epidemiološko situacijo in v skladu z navodili ministrstva za zdravje bomo v ponedeljek, 11. maja, začeli s postopnim izvajanjem zdravstvenih storitev, od ponedeljka bo ponovno odprta tudi ZP v Cerknem.

Izvajanje storitev v ambulantah družinske medicine oziroma splošnih ambulantah, potrebno se je držati točno določenega–naročenega termina

Ker pri Covid-19 ne gre za epidemijo, ki se zaključi in popolnoma izzveni, prehajamo v stanje, ko bodo posamezni primeri obolelih še vedno med nami, imeli pa bomo tudi ponovne izbruhe bolezni. Zato je kljub začetku izvajanja zdravstvenih storitev in rahljanju ukrepov, izvajanje zdravstvenih storitev potrebno zagotoviti na način, da ne pride do morebitnega prenosa okužbe med pacienti ali med pacienti in zdravstvenim osebjem.

S ponedeljkom, 11. maja, bodo tako v ZD Idrija in ZP Cerkno s svojim delom ponovno pričele splošne ambulante, tako, da se boste za zdravstvene storitve lahko obrnili na ambulanto vašega izbranega osebnega zdravnika, v primeru njegove odsotnosti pa na ambulanto nadomestnega zdravnika.

Pomembno je, da se za morebitni obisk, o katerem bo odločal vaš osebni izbrani zdravnik, predhodno telefonsko dogovorite v ambulanti, za vse administrativne zadeve (naročanje receptov, terapij, odpiranje in zapiranje bolniških staležev, ipd.) pa se poslužujte storitev Gospodarja zdravja na spletni strani ZD Idrija (pod ambulanto vašega osebnega izbranega zdravnika).

Vhodna vrata tako ZD Idrija in ZP Cerkno bodo še naprej zaprta

Vse paciente, ki boste naročeni na obravnave prosimo, da se držite termina obravnave, na katerega ste predhodno naročeni in strogo upoštevate vse odrejene preventivne ukrepe. Pred vstopom v ZD Idrija bomo še naprej izvajali triažo, tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija vas bo zdravstveni delavec povprašal glede vaših morebitnih bolezenskih simptomov in znakov. Pri prihodu v ZP Cerkno pa je ob uri naročenega termina potrebno pozvoniti na vhodnih vratih in počakati na zdravstveno osebje.

OŠD v ZD Idrija bo delala dopoldne, NMP 24 ur

Dopoldne bo delala za vsa akutna stanja otrok, morebitne poškodbe, administrativne zadeve lahko predhodno pokličete na 05/37 34 226, za preventivne preglede otrok in mladostnikov pa na 05/37 34 235. V primeru, da boste naročeni na pregled, se je potrebno držati točno določene ure, ki jo boste dobili za pregled, v ZD Idrija pa prihajate samo naročeni.

Vsaka akutna okužba dihal (pri otroku tudi prebavil) se še naprej obravnavajo kot sum na okužbo s COVID-19, zato smo za starše že pred časom pripravili kratka navodila za določene težave, ki se pogosto pojavijo pri otroku in kako ukrepati ob določenih simptomih (dostopna so tukaj – Navodila za starše). 

Ambulanta za nujno medicinsko pomoč bo delovala kot običajno – 24 ur in je dosegljiva na številki 05 37 34 212.

Z izvajanjem nekaterih FTH storitev smo pričeli 20. aprila, izvajale se bodo tudi laboratorijske storitve v ZD Idrija in ZP Cerkno ter specialističnimi pregledi v Internistični ambulanti

ambulanti fizioterapije smo že v drugi polovici aprila pričeli z nekaterimi fizioterapevtskimi obravnavami. V obravnavo sprejemamo paciente, ki potrebujejo NUJNO fizioterapevtsko obravnavo, z ustreznim nalogom zdravnika. Gre za tiste paciente, pri katerih bi opustitev ali preložitev izvedbe vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja. Sem sodijo predvsem obravnave svežih stanj po operacijah ali poškodbah ipd. Pacienti morajo biti za obravnavo POPOLNOMA zdravi in bodo na obravnavo predhodno naročeni. Obravnave bomo izvajali v dopoldanskem času (med 7:30 in 13:30), ko smo vam na voljo tudi za morebitne informacije, in sicer na telefonski številki 05 37 34 258.

Po naročilu zdravnika izvajamo tudi laboratorijske storitve v laboratorijih ZD Idrija in ZP Cerkno, v Internistični ambulanti pa izvajajo vse preglede pacientov, ki so na pregled predhodno naročeni, iz ambulante vas bodo dan pred pregledom poklicali in vas povprašali o vašem zdravstvenem stanju.

V Dispanzerju za žene delo poteka po urniku, na pregled morate biti naročeni, v ZD pa prihajte ob točno določeni uri, prav tako to velja za storitve RTG.

Še vedno velja – v primeru suma na okužbo NE hodite v ZD

Še vedno opozarjamo, da je izjemnega pomena, da se v primeru suma na bolezen Covid-19 NE HODI V ZDRAVSTVENI DOM in se predhodno telefonsko posvetuje z zdravnikom, in sicer na telefonsko številko vašega osebnega izbranega ali nadomestnega zdravnika, v primeru nujnih stanj (npr. težkim dihanjem) in izven delovnega časa ambulante med tednom ter vikende pa na NMP številko 05 37 34 212.

V ZD Idrija bomo v skladu z navodili pristojnih državnih služb v nadaljevanju pričeli tudi z izvajanjem vseh ostalih – tudi zobozdravstvenih – storitev, o katerih vas bomo seveda sproti obveščali na spletni stran https://www.zd-idrija.si

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112