zobozdravstvena

V ZD Idrija smo v tem tednu – natančneje s ponedeljkom, 11. maja, pričeli z delom v vseh splošnih ambulantah, ki delujejo v prostorih ZD Idrija in ZP Cerkno.  V ponedeljek, 18. maja, pa bodo z delom pričele tudi zobozdravstvene ambulante.

Zobozdravstvene ambulante bodo delale po spremenjenem urniku, že dodeljeni termini NE veljajo

S ponedeljkom, 18. maja, z delom postopoma začenjajo tudi zobozdravstvene ambulante, vendar bodo te delale po spremenjenem urniku. Vse zobozdravstvene ambulante bodo zaenkrat delale zgolj v dopoldanskem času, že dodeljeni termini za obisk pa NE veljajo. Iz zobozdravstvenih ambulant, ki delajo v ZD Idrija in ZP Cerkno, bodo vse paciente predhodno poklicali po telefonu, z namenom, da preverijo vaše splošno zdravstveno stanje. Obravnavali bomo le naročene paciente. O novih terminih za obisk pri izbranem zobozdravniku boste tako vsi pacienti predhodno obveščeni.

V primeru klicev prosimo, da v ambulante pokličete le enkrat. Vse klice bomo namreč vrnili takoj, ko bo mogoče in bo dopuščala spremenjena organizacija dela.

V skladu s smernicami uvajamo nekatere spremembe pri delu zobozdravstvenih ambulant

Zaradi novih strokovnih priporočil za nadzor okužb s Covid-19, ki jih je izdal razširjeni Strokovni kolegij za zobozdravstvo in jih je potrdilo Ministrstvo za zdravje, smo v delo zobozdravstvenih ambulant uvedli nekatere spremembe, ki so namenjene zaščiti tako pacientov kot zaposlenih, in sicer:

  • Dan pred terminom vas bomo poklicali po telefonu in preverili vaše splošno zdravstveno stanje.
  • Vstop je dovoljen le zdravim pacientom, brez simptomov na bolezen Covid-19.
  • Vstopanje v ordinacijo je mogoče le posamično, ob točno določenem terminu, zato v ZD Idrija ali ZP Cerkno (tam je pred prihodom potrebno pozvoniti na zvonec in počakati na zdravstveno osebje) prihajajte ob točno določeni uri. Spremstvo je dovoljeno le osebam, ki same brez spremstva ne morejo vstopati v ordinacijo, to so slabovidni, invalidi, otroci …
  • Pred vstopom v čakalnico si je potrebno nadeti zaščitno masko, saj je tudi vstop v ambulanto možen zgolj in samo z uporabo maske.
  • V čakalnici je dovolj prostora, da med pacienti lahko ohranjamo primerno – predpisano razdaljo. V čakalnicah je na razpolago sredstvo za razkuževanje rok, zato vas prosimo, da se ga pred vstopom v zobozdravstvene ambulante poslužujete.
KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112