Mobilna enota Dora 2. v Idriji
Decembra v Idriji ponovno mobilna enota programa DORA

Mobilna enota bo naslednja dva meseca stala na parkirišču pred Zdravstvenim domom Idrija.

Na slikanje vabljene ženske med 50. in 69. letom starosti

Po dveh letih se je v Idrijo zopet vrnila mobilna enota Dora, na slikanje (presejalno mamografijo) pa so vabljene ženske med 50. in 69. letom iz občin Idrija in Cerkno. V Idriji je to že tretji krog slikanja, prvič je namreč mobilna enota Dora pred ZD Idrija stala leta 2015, drugič novembra 2017.

Preprost in hiter pregled brez napotnice, doplačil ali čakanja odkrije raka še preden bi spremembo v dojki lahko zatipale ženske same. Če raka dojk odkrijemo na začetni stopnji, je zdravljenje lahko zelo uspešno. Zato ženske v programu Dora spodbujajo, da se odzovejo na pisno vabilo, ki ga prejmejo z Onkološkega inštituta Ljubljana. Na vabilu so navedeni datum in ura pregleda ter lokacija mobilne enote pred ZD Idrija.

V primeru, da vam predlagani termin ne ustreza, ali bi se želele prenaročiti oziroma se na pregled naročiti same, lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 27 28, vsak dan med 9. in 12. uro, ali pišete na elektronski naslov: dora@onko-i.si

Z mamografijo do zgodnjega odkrivanja raka dojk pri ženskah

Z mamografijo, ki edina skladno z visokimi evropskimi smernicami kakovosti, zagotavljajo zgodnje odkrivanje raka dojk pri ženskah v starostni skupini od 50 do 69 let, še preden se sploh pojavijo tipni ali vidni znaki bolezni. Cilj zgodnjega odkrivanja raka dojk s presejalno mamografijo v programu DORA je zmanjševanje umrljivosti žensk med 50. in 69. letom v Sloveniji za tretjino. Zato strokovni sodelavci programa Dora ženskam v tej starostni skupini priporočajo, da se slikanja udeležijo.

 

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112