V Zdravstvenem domu Idrija smo v sklopu projekta “Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih”, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, lani ustanovili Center za krepitev zdravja (CKZ), kot samostojno enoto, ki krepi javnozdravstveno vlogo ZD in dejavnost v lokalnem okolju.

Namen spletnega mesta je predstavitev programov CKZ ZD Idrija

Ključni del projekta predstavlja vzpostavitev celovitega Centra za krepitev zdravja (CKZ) kot samostojne enote v zdravstvenem domu ter vzpostavitev skupin znotraj ZD, tako, da je zagotovljeno celovito izvajanje zdravstveno vzgojnih obravnav ter aktivnosti krepitve zdravja in zmanjševanja neenakosti v zdravju pri prebivalcih vseh populacijskih skupin v lokalnih skupnostih. V tako oblikovanem CKZ so zaposlene diplomirane medicinske sestre, psihologinja, dietetičarka in kineziologinja.

V zadnjih mesecih smo v okviru projekta postavili tudi novo spletno mesto, katerega namen je informirati javnost o pomenu zdravstvene preventive in delavnicah, programih, ki jih v okviru preventive v vseh starostnih skupinah v okviru CKZ ZD Idrija izvajamo.

Spletno mesto ckz.zd-idrija.si po zasnovi sledi generalnemu spletnemu mestu ZD Idrija, na njem pa si lahko ogledate celoten program za krepitev zdravja, zdravstveno-vzgojnih delavnic, ki jih izvajamo, skupaj s termini izvedbe, pridobili pa boste tudi druge koristne informacije.

Spletno mesto je prilagojeno slepim in slabovidnim

Tako kot generalno spletno mesto je tudi spletno mesto ckz.zd-idrija.si prilagojeno za slepe in slabovidne, z možnostjo adaptacije barvnih shem, ki omogočajo boljšo dostopnost do informacij.

Spletno mesto Centra za krepitev zdravja predstavlja osrednjo informacijsko točko za zdravstveno preventivo na območju delovanja ZD Idrija.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112