Zaradi preventivnih ukrepov v zvezi z novimi primeri okužb s koronavirusom (SARS-CoV-2) so za predvidoma 14 dni PREKLICANE vse delavnice in pogovorne ure v prostorih Centru za krepitev zdravja ZD Idrija ter Doma upokojencev Idrija. O ponovnem pričetku izvajanja aktivnosti vas bomo obvestili.

Zaradi potrjenih primerov okužb s koronavirusom (COVID-19) v Sloveniji v Zdravstvenem domu Idrija veljajo nekatere spremembe v organizaciji dela, pri sprejemanju in obravnavi pacientov, zato vas prosimo, da si preberete spodnje informacije in navodila.

Vrata ambulante NMP bodo do preklica zaprta

Od ponedeljka, 9. marca, dalje pa vse do preklica bodo vrata ambulante NMP v ZD Idrija zaprta. Vse, ki bi potrebovali obravnavo v ambulanti NMP prosimo, da pozvonite na vratih in počakate na zdravstveno osebje.

Pred vstopom v ZD Idrija bomo izvajali triažo

Tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija vas bo medicinska sestra ali diplomirani zdravstvenik povprašal glede vaših morebitnih bolezenskih simptomov in znakov.

V primeru suma na bolezen koronavirusa NE HODITE V ZDRAVSTVENI DOM, ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto osebnega zdravnika

Bolezen koronavirusa (COVID-19) se kaže s povišano telesno temperaturo, bolečinami v žrelu, kašljem, lahko težkim dihanjem.

V primeru, da ste se v zadnjih 2 do 3 tednih zadrževali v TUJINI IN IMATE ZDRAVSTVENE TEŽAVE in/ali ste bili v STIKU Z OSEBO, KI IMA UTEMELJEN SUM ALI POTRJENO BOLEZEN COVID-19, se o nadaljnjih ukrepih posvetujte po telefonu z ambulanto osebnega zdravnika v delovnem času ambulante, sicer pa z ambulanto NMP (tel. številka: 05 37 34 212).

Pri administrativnih opravilih se poslužujte telefona ali Gospodarja zdravja

Vse paciente prosimo, da čim več, predvsem administrativnih opravil, uredite preko telefona ali Gospodarja zdravja in se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetujete z ambulantno medicinsko sestro po telefonu.

Spremenjeni so tudi urniki dela zdravnikov v splošnih ambulantah

Zaradi spremenjene organizacije dela so spremenjeni tudi urniki dela vaših izbranih osebnih zdravnikov, zato vam predlagamo, da razpoložljivost zdravnikov preverite v urnikih dela na naši spletni strani (povezava na urnik).

Posamezne ambulante bodo nadomeščali zdravniki po naslednjem razporedu:

  • SA Štrukelj nadomešča Nataša Habe, dr. med., spec. in obratno
  • SA Kavčič nadomešča Silvij Straus, dr. med., spec. in obratno
  • SA Novak Knap nadomešča Nada Likar, dr. med., spec. in obratno
  • SA Fenjveši nadomešča Nina Kokalj Oblak, dr. med., spec. in obratno
  • SA Leskovec nadomešča Anita Klančar, dr. med., spec. in obratno

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112